ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Nusret İmam Hatip Ortaokulu

Şbt

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi(Bigep) kapsamında, teknolojinin eğitime entegrasyonu konusunda en önemli eğitim portalımız olan Eğitim Bilişim Ağı(EBA) kullanımını destekleyerek eğitimde verimliliği arttırmak adına bir yarışma yapılacaktır. Öğrenciler için heyecanlı bir  rekabet olan bu yarışma ile öğrencilerimiz EBA içerisinde bir çok yeniliği fark ederek daha keyifli deneyimler yaşayacaktır.

Ara

Okulumuz 6-C sınıfı öğrencilerinden Kevser Durmuş ve Şeymanur Akar hazırladıkları Tütün Bağımlılığı ile ilgili şiir ve sloganları sınıfları gezerek sundular. Sigaranın zararları ve kullanan aile bireylerimiz varsa onları uyarmamız gerektiği konusunda okul arkadaşlarına bilgilendirme yaptılar. 'Sigarayı Bırak Sağlıklı Ol' ve 'Sigarayı Bırak Özgür Ol' sloganlarını kullandılar.

Ara

Bilinçli Teknoloji Kullanımı panomuz Rehberlik Servisi tarafından hazırlanarak öğrencilerimize sunuldu. Sınıflarımızda teknolojinin faydaları ve zararlarından bahseden, kullanımı konusunda dikkat edilecek hususlardan bahsedildi.

Ara

Geçen yıldan bu yana devam eden "Ben Temizim Okulum Temiz" projesi bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Yeni Rehber Öğretmenimiz Edanur GÜLÜNAY tarafından takibi yapılan projede  her ay  başka bir sınıfımız  ödül alıyor.

May

Öğrencilerimizin hem şairlerimizi tanıması he de okumuş oldukları şiirler ile milli ve manevi duygularının gelişimi için okulmuzda bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.

May

Meslek dersleri kazanım testleri ile öğrencilerin bilgi ve kazanımlara sahip olma düzeyi tespit edildi. Öğrencilerimizin kazanımları edinimi hazırldığımız bir ölçüm aracı ile test edildi. Ve meslek derslerinde başarılı olduğumuz belgelendi.

May

Mayıs ayı kts etkinliğimiz dahilinde öğrencilerimiz ile müze incelemeleri, eğitim gezileri düzenlendi . Öğrencilerimiz manevi değerlerimizi yakından inceleyerek konuya hakim olup bilgi edindiler .

May

Aile akademileri kapsamında veli seminerleri gerçekleştirildi.

May

Ders bitiminde öğrencilerimizin okul kütüphanesini kullanmalarına
olanak sağladık ve öğrencilerimiz akıllı tahta ve kaynak kitaplar
aracılığıyla araştırmalarını yaptılar. Okulumuzdaki iki sınıfı öğrenci
kullanımına uygun hale getirdik ve okul çıkışı öğrencilerimiz
ödevlerini okulda yapma şansı yakaladılar. Böylece evde internet
erişimi ve ya uygun çalışma ortamı olmayan öğrencilerimizin
mağduriyetlerini giderdik.

Mrt

7. Sınıflarımız içerisinde oluşturmuş olduğumuz "Kitap Dostları" okuma grupları kitaplarını okumaya başladılar.

Mrt

Okulumuz 6. sınıf öğrencilerine yönelik 40 Kavram etkinliğini hazırlayıp, öğrencilerimizin dinimiz çerçevesinde "İtikad", "Berzah", "Mezhep", "Cennet", "Cehennem" gibi kavramları özümsemesini sağladık.

Mrt

8.sınıflarımızın rehberlik sersivi ile bire bir görüşmeleri sağlandı ve tüm öğrencilerimizin özelliklerine göre farklı ders programı oluşturuldu. Koçluk sistemi uygulanarak öğrencilerimizin ders başarılarının takibi sağlandı.

Mrt

Okulda karşılaşılan sorunlarla alakalı öğretmenlerimiz öğrencilerle fikir analizleri yaptı. Çözüm önerileri konuşuldu ve ortak kararlar alındı. Olumlu bir okul kültürü oluşturmak adına önemli adımlar atıldı.

Okulumuzun mezun ettiği öğrencilerimizi 8. sınıf öğrencilerimizle buluşturduk.

Kuran-ı Kerimin ana konuları hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi.