ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Nusret İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Teknoloji,sosyal medya ve internet bağımlılığı üzerine rehberlik servisi tarafından hazırlanan materyaller, sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerimize ulaştırılmıştır.

Rehber öğretmenimiz öğrencilerimize ve öğretmenlerimize konu hakkında toplantı düzenleyip bilgilendirme semineri yapmıştır.

Ock

Mrt

Öğretmenleri ve yeni nesillere örnek olan iki önemli Türk İslam düşünürü.

Mrt

Okulumuzda çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak amacıyla kuşların barınabileceği kuş yuvalarını öğrencilerimizle beraber tasarladık.

Okulumuza balık aldık. Düzenli olarak görevli öğrencilerimiz balıklarımızı beslemektedirler.

Mrt

Başarısı düşük olan öğrenciler belirlendi ve velileri ile okulumuzda görüşme yapıldı. Toplantıda veli-öğretmen işbirliğiyle öğrenci başarısını artırmak için kararlar alındı.

Mrt

Rehberlik servisi aracılı ile öğretmenlerimiz ile beraber problem tarama çalışması gerçekleştirdik. Ortak olan sorunlar ile alakalı öğrenci seminerlerimiz olmaktadır. Rehber öğretmenimiz ayrıca öğrenciler ile bireysel görüşmeler yapmakta ve önleyici çalışmalarına devam etmektedir.

May

Okulumuzda yıl sonunun yaklaşması nedeniyle bütün sene yapılan çalışmalar sergide  öğretmen, veli ve öğrencilerimizin beğenisine sunuldu. Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Abuzer Elçi'nin önderliğinde açılan sergi, büyük beğeni topladı. Hocamızı ve emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuzda Ramazan ayının gelişi hasebiyle sünnet olan mukabele geleneği yaşatılıyor. Öğrencilerimiz her gün 1 cüz Kuran-ı  Kerim okuyorlar. bu şekilde hem Ramazan ayının daha iyi idrak edilmesi sağlanıyor, hem de öğrencilerimizin mesleki formasyonları artmaktadır.

May

Okulumuz Dİn Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Büşra Akkaş ve Zemzem Karadağ ile arapça öğretmenimiz Firdevs Kayhan'a ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulmuzun farklı noktalarında oluşturduğumuz kitap okuma durakları vesilesi ile okulumuzun her köşesinde kitaba erişim çok kolaylaştı. Çocuklarımızla kitap arasındaki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz.

Nis

2. Dönem 1. yazılılarımız okulumuzda tamamlandı. yazılılarımızın akabinde ders öğretmenlerimiz yazılı sonuçlarını öğrencilerimizle paylaştılar. öğrencilerimiz hangi konulara hakim, hangi konularda zayıf geri dönüt almış oldu. böylece ders ve konulardaki başarı seviyelerini görmüş oldular. öğretmenlerimiz ise kendi açılardan öğretim yöntem ve teknikleri ile kazanımların elde edilme seviyesi ölçme şansını yakalamış oldu.

Nis

Okul müdürümüz Mehmet Fatih HABERGETİREN ve Şeyma Tavşanlı  tarafından öğretmenlerimize okulda geçirilen zamanı daha etkin ve verimli kullanılması yönünde bir sunum yapıldı.

Nis

Okulumuzda  "Çözüm Bulma Köşesi" oluşturuldu. Öğrencilerimizin kendi arasında yaşamış oldukları bazı problemleri çözme kastıyla okul Psikolojik Danışmanımız Şeyma Tavşanlı tarafından meydana getirilen uygulama öğrenciler tarafından rağbet görmektedir. Çözüm Bulma köşesi, hem problem çözme becerilerinin gelişiminde hem de yaşanan sıkıntıların azaltılması hususunda fayda sağlamaktadır.