ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Nusret İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Öğrencilerimizin medeniyetimizin ilham kaynağı olan şairleri tanıması için sınıflarımızda öğrencilerimizin kendileri seçmiş olduğu bir şairin şiirini ezberliyor.

Ara

Peygamberimizin(s.a.v) yaşamı ve davranış modelleri, insanın eğitimi ve öğretimine dair birçok örnekle doludur. Onun sözleri, fiilleri, yaşam biçimi, ahlakı, değer yüklü uygulamaları, insan ilişkileri, toplumsal hayattaki duruşu  İslam dininin eğitim-öğretim ilkeleri ve metotlarının genel özellikleri hakkında bilgi sunar. Hz. Peygamber'in hayatında gözlemleyebilmek mümkündür. Bu çerçevede Hz. Peygamber'in hayatını bahsi geçen yönleriyle incelemek, hem onun yüce şahsiyeti ve eğitimci kimliği hakkında bilgi edinerek bu doğrultuda hayatımıza yön verebiliriz.  Kts etkinlikleri çerçevesinde Peygamberimizin eğitim anlayışı ve metodu hakkında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra Akan tarafından NEBEVİ EĞİTİM İLKE VE METOTLARI sunusu okulumuz öğrencileriyle paylaşıldı ve Peygamberimizi örnek alabilmemiz onun yaşamını hayatımızın her alanına uygulayabilmemiz adına okulumuz sekizinci sınıf öğrencileriyle birlikte Peygamberimizin sünnetleri panosu düzenlendi.

May

Okulumuzda yıl sonunun yaklaşması nedeniyle bütün sene yapılan çalışmalar sergide  öğretmen, veli ve öğrencilerimizin beğenisine sunuldu. Teknoloji ve Tasarım öğretmenimiz Abuzer Elçi'nin önderliğinde açılan sergi, büyük beğeni topladı. Hocamızı ve emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuzda Ramazan ayının gelişi hasebiyle sünnet olan mukabele geleneği yaşatılıyor. Öğrencilerimiz her gün 1 cüz Kuran-ı  Kerim okuyorlar. bu şekilde hem Ramazan ayının daha iyi idrak edilmesi sağlanıyor, hem de öğrencilerimizin mesleki formasyonları artmaktadır.

May

Okulumuz Dİn Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Büşra Akkaş ve Zemzem Karadağ ile arapça öğretmenimiz Firdevs Kayhan'a ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulmuzun farklı noktalarında oluşturduğumuz kitap okuma durakları vesilesi ile okulumuzun her köşesinde kitaba erişim çok kolaylaştı. Çocuklarımızla kitap arasındaki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz.

Nis

2. Dönem 1. yazılılarımız okulumuzda tamamlandı. yazılılarımızın akabinde ders öğretmenlerimiz yazılı sonuçlarını öğrencilerimizle paylaştılar. öğrencilerimiz hangi konulara hakim, hangi konularda zayıf geri dönüt almış oldu. böylece ders ve konulardaki başarı seviyelerini görmüş oldular. öğretmenlerimiz ise kendi açılardan öğretim yöntem ve teknikleri ile kazanımların elde edilme seviyesi ölçme şansını yakalamış oldu.

Nis

Okul müdürümüz Mehmet Fatih HABERGETİREN ve Şeyma Tavşanlı  tarafından öğretmenlerimize okulda geçirilen zamanı daha etkin ve verimli kullanılması yönünde bir sunum yapıldı.

Nis

Okulumuzda  "Çözüm Bulma Köşesi" oluşturuldu. Öğrencilerimizin kendi arasında yaşamış oldukları bazı problemleri çözme kastıyla okul Psikolojik Danışmanımız Şeyma Tavşanlı tarafından meydana getirilen uygulama öğrenciler tarafından rağbet görmektedir. Çözüm Bulma köşesi, hem problem çözme becerilerinin gelişiminde hem de yaşanan sıkıntıların azaltılması hususunda fayda sağlamaktadır.

Mrt

Türkçe öğretmenimiz Aydın Çelik hocamızın koordinatörlüğünde başlayan münazaranın konusu "Okul ve sınıf temizliği öğrenciler tarafından mı hizmetli memurlar tarafından mı yapılmalı?" idi.

Mrt

Mehmet Emin Biner önderliğinde yapılan ziyaret neşeli ve bilinçli bir geziye dönüştü. Caminin bölümlerini yakından tanıyan öğrencilerimiz, aynı zamanda da 2 rekatlık bir namaz kıldılar.

Mrt

Ölçme ve Değerlendirme konusundaki yeni yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olna öğretmenlerimiz, bu konudaki hassasiyetlerini ileri taşıdılar. böylelikle okulumuzda yapılacak olan yazılı sınavlar ve performans ödevler daha objektif olarak değerlendirilebilinecektir.

Mrt

Arapça Öğretmenimiz Firdevs Kayhan önderliğinde bir grup öğrenci ile beraber bütün sınıflarımıza önde gelen şahsiyetlerden birisinin ismi verildi ve o sınıfın kapısına o şahsiyetle ilgili görseller yerleştirildi. Bu şekilde öğrencilerimiz islam tarihinin önemli şahsiyetleri hakkında bilgi edinmiş oldu.